Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Onze bedrijfswaarden hebben ons ertoe aangezet om in te tekenen op het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Dit charter geeft Roolit de mogelijkheid om via een op maat actieplan resultaatgericht en optimaliserend aan duurzaam ondernemen te werken.

Het universeel framework hiervoor is gestoeld op 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Ze kaderen in afspraken die in september 2015 zijn gemaakt door 193 staats- en regeringsleiders op het Sustainable Development Summit en waarvan verwacht wordt dat de doelstellingen tegen 2030 gehaald worden.

Agenda 2030 is niet alleen ambitieus maar ook grensverleggend. Aangezien de SDG’s perfect bruikbaar zijn als kritisch reflectiekader voor toekomstgerichte bedrijfsstrategieën en businessmodellen. Samen met Voka Mechelen-Kempen is Roolit overtuigd dat ondernemingen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van deze doelstellingen.

Om een overzicht te zien van onze realisaties op dit vlak klikt u hier.

Contacteer ons

Wij geven terug aan de gemeenschap

Roolit gelooft sterk in iets teruggeven aan de gemeenschap. Daarom houden we ons bezig met verschillende soorten sociale projecten, van opvolging van SDG’s tot onderwijs en gezondheidszorg. Bekijk hier welke projecten we steunen.

Contacteer ons