ValidatorMet de komst van MaaS en de verplichting van vervoerders om hun diensten, tickets en abonnementen op verschillende platformen te kunnen aanbieden, dient er zich een nieuw tijdperk aan voor het OV. Een doorgedreven digitalisering van de organisatie is toch nog iets heel anders dan het beheren van een complexe business en het aanbieden van een heel spectrum van producten zoals dat van een vervoerder. OVPro sprak met Steven Pauwels, onze CEO en oprichter over het reilen en zeilen in het OV en welke weg er voor Roolit werd uitgestippeld om het OV naar een hoger niveau te tillen.

Gedurende bijna een decennium specialiseert Roolit zich als software ontwikkelaar op de OV sector en bouwde hier een stevige reputatie uit.

Zo lanceerde Roolit, Demarso (esperanto voor beheer), waarin alle opgebouwde expertise en functionaliteit werd gecentraliseerd.

“De core van onze Demarso toepassing situeert zich in het product- en prijsbeheer. Sommige vervoerders hebben meer dan 100 verschillende type producten in hun aanbod zitten, tel daar dan nog de verschillende prijs mechanismen (cf. afstand, zone…) bij en je krijgt al snel ettelijke combinaties van tarieven die relevant zijn in het beheren van producten en transacties”, steekt Pauwels van wal.   “Account Based Ticketing, wat als oplossing wordt gezien voor sommige complexere prijsstructuren, zal deze nood ook enkel versterken.  Men bekijkt het vaak nog, net zoals in het begin van de OV-chipkaart, als een eenvoudig systeem met een beperkt set parameters.  Volgens ons zal echter de reiziger dezelfde voordelen en structuren ook verwachten zoals deze nu reeds mogelijk zijn.  We zien persoonlijk ABT dan ook eerder als een verruiming van het OV aanbod dan een beperking of inkrimping van de productportfolio’s.  Zeker zo lang het OV commercieel rendabel dient te zijn, bestaat immers de noodzaak bij marketing om vernieuwend en concurrentieel te zijn, en dat kan men nu eenmaal vaak realiseren met het productaanbod.” Aldus Pauwels.

Met de Demarso suite is Roolit veruit de meest gespecialiseerde partij in de markt wat betreft een oplossing voor deze problematiek. “Toen ik vroeger als project manager en applicatiebeheerder in het OV werkte, viel mij op hoeveel complexiteit werd beheerd door puur handmatig werk, wat erg foutgevoelig was. Niemand had er een oplossing voor, dus bouwde ik ze zelf” aldus Pauwels. “De core van het OV zit in het DNA van onze applicatie en ons bedrijf.  Met de Demarso suite leggen we vanuit het product-en prijsbeheer de link naar o.a. beheer van webshops en het beheer van trajecten en reservaties voor chartervervoer, waarvoor we immers ook onze eigen oplossingen hebben ontwikkeld, maar ook naar overige systemen via de gekende uitwisselsstandaarden zoals NeTeX.Demarso is trouwens ook perfect integreerbaar met gangbare planningsoftware voor het OV zoals onder andere Hastus en Mobile Plan. Ook iets waar onze klanten erg veel belang aan hechten.”

En of Roolit een SaaS-bedrijf dan wel een maatwerk bedrijf is, antwoordt Pauwels resoluut. “Onze Demarso oplossing is een SaaS-oplossing omdat dat ook de nodige voordelen voor onze klanten met zich meebrengt. Een integratietraject en/of customiseringstraject is uiteraard ook altijd één van de mogelijkheden. De oplossing is echter wel zo gebouwd dat we in staat zijn om alle type systemen en activiteiten van OV-spelers op het platform kunnen ondersteunen.”